fredag 31 oktober 2008

Konsumtionssamhället *sick*

Our enormously productive economy...demands that we make consumption our way of life, that we convert the buying and use of goods into rituals, that we seek our spiritual satisfaction, our ego satisfaction, in consumption...we need things consumed, burned up, replaced, and discarded at an ever-accelerating rate.
- Victor Lebow 1955

Dagens protip. Kolla den superba dokumentären Story of Stuff som ger en sammanfattande bild av hur fukkad denna planet och hur fukkade våra liv har blivit på grund av konsumtionsideologin. Vi sliter ont för att har råd att konsumera. På fritiden slappar vi i soffan passivt framför TV:n eller shoppar prylar som är designade att snabbt gå sönder. 99 % av allt vi köper är eller blir rent skräp. Samtidigt tärs Jordens resurser mer och mer och allt mer gifter dumpas i naturen som hamnar i dem som är överst på näringskedjan - oss.

En liten väckarklocka det.

1 kommentar:

rex sa...

Vi och vi. De. De gör det. Arbetarmänniskorna. De undvarbara. De som .. ja... De som inte fyller någon annan nisch i naturen än att konsumera varor de själva har producerat. De är undvarbara. De kommer att undvaras. ; )

De behövs dock ett tag till. 10-12-50 år till?

 
bloggping
View My Stats
Creeper